Acustica și ritm

Zilele trecute au fost tot felul de evenimente în localitatea mea. Ceea ce e absolut normal pentru perioada asta, deoarece evenimentele se repetă în fiecare an. De altfel, nu-i cazul doar aici: cam peste tot, odată cu apariția căldurii, încep „zilele orașului cutare”, cu muzică, ambianță, tarabe, ieșit în cnetru noaptea etc. Frumos.

Ce am remarcat nou în acest an a fost acustica mult mai bună și, de asemenea, muzica de o calitate net superioară anilor precedenți. În plus, e destul de mișto ca într-un orășel de provincie să auzi și muzică disco, sau dance, sau oricum ce e în vogă mai nou, pe lângă „trilurile” populare cu care ne-am obișnuit an de an. Încă muzica populară mai prinde, pentru că există cei din generația a doua și a treia. Și apoi, mai bine așa decât ritmuri de manele.

dans modern - fată

Dar ce te faci cu dansul? Acustică ai, ritm există, anturajul e ideal - și vrea cineva să danseze. Aici să te ții! Pentru că unii știu dansa, alții nu. Bine, am putea discuta separat, pentru băieți și fete. La fete se simte cel mai ușor cine are și cine nu are mișcarea în sânge: o parte dintre ele pur și simplu aproape că nu pot sta locului când aud o melodie frumoasă. Și dacă stau pe loc, își unduiesc corpul. Adevărul e că o fată care dansează bine este superbă, și fascinează orice bărbat. Cred că se poate face o legătură între modul cum te miști pe ringul de dans și energia erotică de care dispui: cu cât dansezi mai bine, cu atât ești mai liberă, mai senzuală și, am putea spune, mai experimentată. Și aici poți să te scoți dacă de exemplu nu ai un chip ideal sau un corp de manechin, pentru că poți să dansezi mai bine decât o tipă slabă, fardată strident și înțepată. Și e posibil ca tu să fii cea care merge acasă cu Făt-Frumos, nu ea.

În fine, la băieți e ceva mai dramatic, în sensul că unii dintre ei chiar nu știu să se miște. Iar fetele simt asta. Și ce fată nu-și dorește un bărbat care să stea ca un lemn, să nu știe să se miște, să nu știe să se unduiască pe ritmurile ei?  Femeia este ca o apă iar bărbatul care vrea să-i fie alături trebuie să fie asemenea unei sălcii. Sigur, uneori te poți preface. Sau spui că n-ai chef să dansezi. Dar uneori nu poți evita. Mergi de exemplu la o nuntă, și acolo se joacă. La dans hai că mai țopăi, dar la jucat se vede imediat dacă știi sau nu.

Expresia cursuri dans nunta îți spune ceva? Este salvarea ta din situația asta, dacă te simți cu musca pe căciulă și dacă locuiești în București. Pentru cei care locuiesc în provincie, eventual în zone unde abia există un cinematograf și un curs de arte marțiale, situația se tranșează la încrederea în tine, disponibilitatea de a-ți depăși limitele și apelarea la prieteni. Lucru pe care nu toți pot să-l facă. Dar cel puțin bine că avem acustică. Și nunți, care au loc săptămână de săptămână în frumosul meu oraș din Ardeal...

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă