O sugestie pentru miercurea fără cuvinte

Circulă prin blogosferă obiceiul de a participa la diverse concursuri sau jocuri ori interacțiuni de grup, cum sunt lepșele. Mai nou, un astfel de joc sau obicei s-a înfiripat miercurea, când bloggerii publică de regulă diverse imagini sau poze. Dacă aveți blog sau citiți regulat vreunul, probabil ați văzut postări intitulate „Miercurea fără cuvinte” și care nu conțin altceva decât imagini sau poze și eventual un link spre cea de la care a plecat ideea, Carmen parcă o cheamă.

imagini botez

Ideea din spatele Miercurii fără cuvinte e destul de simplă și frumoasă: o zi pe săptămână, și anume miercuri, să postezi un articol care să nu conțină text, ci o imagine.

Personal cred că este o idee minunată, din mai multe motive. În primul rând, aceste articole dau o notă personală blogului și-l colorează, atât la propriu cât și la figurat. Pentru că ar fi poate plictisitor, obositor sau rutinant să citești doar texte și enunțuri reci, lipsite de căldura unor clipuri, piese audio sau imagini. Mai departe, uneori s-ar putea să nu ai o idee de articol, iar imaginile te pot salva. Ceea ce nu-i deloc un lucru rău, pentru că și la imagini va trebui să cauți una care să se potrivească cu starea ta de spirit, cu ce vrei transmiți la un moment dat, cu o anumită temă, așa că putem spune că vorbim tot de o formă de creativitate.

imagini nuntă

Sau... stați puțin, se face așa? Nu, nu cred, cel mai adesea presupun că bloggerul postează o imagine pe care a remarcat-o recent și a salvat-o undeva, sau ce-i vine pe moment lui. Și astfel avem imagini de toate felurile și pe toate subiectele, iar la partea cu creativitatea trebuie să fac un pas în spate, pentru că oricine navighează pe net, vede imagini care i se întipăresc în minte.

Așadar, propun o mică modificare a trendului „Miercurea fără cuvinte”. În fiecare zi de miercuri se va alege o temă pentru săptămâna următoare. Iar săptămâna următoare, toți cei care vor dori să participe sau să se integreze în acest joc, vor publica o imagine pe tema respectivă. Poate fi o poză, o fotografie personală, o imagine luată de pe net (în măsura în care avem voie să o reproducem etc), evident, cu mențiunea sursei, că așa e frumos. De exemplu, imaginile din acest articol au fost preluate de pe pagina unui fotograf brasov, și după cum vedeți, ele sunt toate legate de evenimente fericite din viața noastră: botezul și căsătoria.

imagini nuntă

Care ar fi avantajele sau plusurile pe care această idee le-ar aduce „obiceiului blogăresc tradițional” de miercuri? Păi, acum am putea vorbi într-adevăr de creativitate, deoarece nu vor fi acceptate orice poze, ci doar cele pe subiectul din acea săptămână. În plus, orice cititor va fi atras să intre pe cât mai multe bloguri participante și să vadă cât mai multe poze inedite, amuzante sau exotice pe tema respectivă. Așadar, un plus la capitolul trafic pentru bloggeri.

Ca modalitate practică de implementare, tema ar putea fi aleasă de o anumită persoană, care totodată nominalizează pe următorul. Sau se pot imagina alte sisteme.

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Eu zic că, decât mii de cuvinte aiurea, amestecate la grămadă sau cum se nimerește, mai bine câteva mii de cuvinte coerente, cu sens. Voi ce părere aveți? :)

5 comentarii

psi la 3 aprilie 2014 la 10:00

:) destul de controversată această miercure fără cuvinte, ca mai toate ideile şi comunităţile din blogosferă. personal sunt mai întoarsă spre cuvinte, dar conştientă că în multe cazuri imaginile sunt mult mai elocvente.
şi, deşi genul acesta de postări este mai departe de tipul blogului meu, urmăresc cu interes ceea ce max numeşte "miercurea cu moţ"...
şi sunt curioasă dacă cei care participă la această activitate de miercuri ar fi dispuşi să adere la ideea ta... mie, ca outsider, îmi place.

Ethos la 3 aprilie 2014 la 11:00

și eu prefer cuvintele imaginilor, în sensul că de regulă cumperi un roman pentru a citi o poveste, nu pentru a admira o colecție de picturi. dar acel roman poate fi condimentat, presărat pe alocuri cu imagini elocvente, nu? cam asta e miercurea fără cuvinte, o evadare de moment, de respiro, din lumea literelor în lumea culorilor, care nu face decât să potențeze aceste litere. ar fi o problemă dacă bloggerul nu ar posta articole decât miercurea, atunci da... :)

Anonim la 3 aprilie 2014 la 14:47

Cred că ar putea fi luată în discuţie. În general eu postez doar poze care îmi aparţin. Nu mi-ar displace un joc cu imagini pe o temă dată, chiar dacă acesta ar fi un joc nou. Poate cea care a iniţiat "Miercurea fără cuvinte" doreşte ca jocul său să ramână aşa cum este.

Ethos la 3 aprilie 2014 la 14:51

Păi după părerea mea, nu are importanță ce dorește cel care a inițiat un joc, ci ce doresc majoritatea celor care participă la el. Dacă ei vor să-i aplice o anumită modificare, o pot face, și atunci ei vor juca un joc nou, ușor modificat. Nu-i ca și când inițiatoarea ar deține patentele și drepturile de folosință pentru toate ideile de jocuri cu postări de imagini... :)

lichiresti la 3 aprilie 2014 la 19:59

Pai, hai da-i drumul si-om vedea pe parcurs ce o iesi!
Bafta!

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă