Spam pe Facebook

De când am ceva mai mulți prieteni virtuali, adică pe Facebook (267 la momentul de față), am început să primesc o grămadă de cereri de like. Uneori și 4-5 pe zi. Este vorba de cereri de a da like la diverse pagini de pe Facebook, venite de la autorii acelor pagini. Ocazional, primesc și câte o invitație la ceva joc. Ceea ce mă face să trag niște concluzii, aș zice eu, interesante.

Facebook

În primul rând, cu cât vei avea mai mulți prieteni pe FB, cu atât vei fi mai spamat. Pentru că fiecare vrea ceva de la sufletul tău. :) Unii vor să le susții o pagină sau un site, alții, în necunoștință de cauză (deoarece aplicațiile sau jocurile folosite îți bagă opțiunea aia de invitare a prietenilor), îți vor propune să joci ce joacă ei sau alții vor dori să dai like unei poze ori să-i ajuți la cutare concurs. Tipul de mesaje care predomină va depinde de persoanele pe care le ai în lista de prieteni. Dacă te cheamă „Deeiuța Sweet” sau „SexyLoredana”, probabil vei primi mai mult mesaje de tipul 2 și 3. Eu, cum am predominant bloggeri în listă, primesc de obicei cereri de like la paginile blogurilor lor.

Ceea ce nu mă oprește să vă spun: dragii mei, nu credeți că lumea intră pe Facebook pentru a se relaxa și a socializa în loc de a primi spam? Și cu ce vă ajută că vă dau un like? Apare un număr mai mare acolo, crește contorul cu 1? Dacă nu voi fi interesat de ce promovează pagina respectivă, voi pierdeți la interactivitate (engagement), pentru că eu nu voi da like la articolele care-mi apar în feed de pe pagina voastră și astfel algoritmul FB va constata că acel articol primește mai puține reacții și nu-l va propaga mai departe.

Dar despre cum funcționează algoritmii FB, poate cu altă ocazie.

1 comentarii

e-provincia la 25 martie 2014 la 09:21

Ce iti e si cu retelele astea sociale, ai la prieteni fara numar!

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă