Când casa ta virtuală arată frumos

Azi dimineață am avut o surpriză plăcută. Intrând pe un site. Și dați-mi voie să vă spun cu ocazia asta că nu intenționez să promovez site-ul respectiv, în sensul că nu doresc să vă persuadez să cumpărați case de acolo. Unde „persuadez” vine de la „a persuada” sau „a convinge”, că știu că mă mai citesc și persoane care caută în Google „mi-am uitat parola cum o recuperez”. Că tot veni vorba, a-ți uita parola pe net echivalează cu a-ți pierde cheile de la casă. Și, în timp ce în viața reală poți sparge zarul și cumpăra altul, diferența pe net este că locuințele virtuale au zaruri virtuale și uneori nu se pot sparge.

case din lemn

În orice caz, să revenim la ce ziceam mai sus. Că mă iau cu vorba și ajung să vă povestesc despre cu totul altceva decât am început. Deci, ziceam, am intrat pe un site, de unde printre altele se pot cumpăra case in rate. Chestia cu ratele e importantă și o să revin. În primul rând însă, să notăm că domeniul se termină în .com și nu în .ro cum ne-am fi așteptat, deși numele este românesc. Se poate așa ceva? Da, se poate, este o strategie perfect viabilă: .com, .net, .org etc sunt domenii internaționale, ele sunt valide pentru orice limbă așa că poți să-ți faci site, blog etc pe oricare dintre aceste domenii.

Mai departe, site-ul arată excelent. În primul rând, topografia paginii este foarte bine gândită, proporțiile sunt optime pentru ce te-ai aștepta de la un loc virtual care vorbește despre spații, vile și locuințe, iar culorile sunt foarte inspirate. Sus avem un slide mare, niște imagini care se derulează suficient de lent cât să nu te doară ochii și suficient de rapid cât să nu te plictisești. Sus avem un meniu derulant care arată minunat. Jos avem încă un meniu, foarte puțin intruziv, de altfel întreaga pagină este gândită în așa fel încât să îți dea o senzație de spațiu, de lejeritate, de plăcut. Total în opoziție cu majoritatea locurilor virtuale pe care le găsești astăzi, unde ești asaltat de reclame, bannere sau chestii stridente, care ți se bagă forțat în ochi.

Tot jos avem, în dreapta, niște certificate de calitate pe care probabil le-a obținut firma în cauză. Destul de mișto, nu? Adică e o informație utilă, câți s-au gândit să fie la fel de transparenți în ce privește societatea sau magazinul lor? Până acum eu n-am văzut pe nimeni. În fine, până și faviconul este bine ales.

Dar trebuie să menționez că la prima accesare, mi-a apărut în față o fereastră pop-up, și mi-am zis în gând: încă un webmaster care vrea să-i dau like paginii de pe Facebook? De fapt, m-am înșelat. Când am privit cu atenție, am văzut că se promova o modalitate de a cumpăra în rate, plătind o dobândă de 5,25% pentru creditele în lei, printr-un parteneriat pe care ei îl au cu BCR. Nu există buton de like, nu există buton de ok, există doar un X sus în dreapta. Ceea ce, din nou, e o chestie faină. Pentru că dacă există o astfel de oportunitate, vei dori ca eventualii clienți sau cumpărători să știe de ea. Am făcut screen la acea fereastră, este imaginea de mai sus.

Un singur minus pot să-i găsesc acestui site, și anume că are dimensiuni fixe, adică tema nu-i adaptată pentru ecrane mici, de tablete sau mobiluri. Dar presupun că cei care chiar vor să cumpere o casă nu intră pe net de pe mobil, în drum spre școală sau spre terenul de fotbal. :)

În concluzie, există pe net și site-uri mișto (mi-aș dori să văd și bloguri mai multe). În ce privește casele pe care acel site le comercializează, și care sunt ecologice, m-am pronunțat zilele trecute pe tema lor, nu mai revin. Că nu mi se pare o chestie super-extra să-ți faci casă din lemn. Deși, dacă arhitectul în cauză ar fi la fel de bun ca cel care le-a gândit „casa virtuală”, adică site-ul, poate aș lua în considerare...

1 comentarii

all.florentin la 25 martie 2014 la 09:20

Intr0adevar e fain site-ul! Are o incarcare foarte rapida!

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă