Facebook, WhatsApp, RCS și Google

Articolul nu evidențiază o legătură între cele patru entități ci vă prezintă un update cu câteva știri importante din lumea IT.

Prima, Facebook a achiziționat recent aplicația WhatsApp, pentru suma de 19 miliarde de dolari. Evident, nu toți banii sunt cash, cam sub 10%, restul în acțiuni Facebook și altele, dar vorbim de o sumă uriașă așa că acest lucru era de așteptat. Mark Zuckerberg a promis că va lăsa aplicația independentă, adică Jan Koum va rămâne la conducerea ei și o va dezvolta pe același model de până acum. Ceea ce-i o chestie inteligentă, pentru că dacă s-ar băga s-o modifice, probabil ar reuși s-o strice.


Avem totuși aici un element de noutate, și cu asta intrăm în cea de-a doua știre: Zuckerberg a anunțat că va integra și servicii vocale în WhatsApp, începând cu al doilea trimestru al acestui an. Tot gratuite (mesajele text erau gratis în primul an iar începând cu anul 2 se plătea o taxă anuală de 99 de cenți) sau la prețuri nesemnificative. Ceea ce ar putea constitui o problemă pentru operatorii actuali de telefonie mobilă, ale căror prețuri sunt destul de ridicate. Personal, cred că viitorul este cel al prețurilor mici în tehnologie și mai ales comunicații.

O paralelă interesantă s-ar putea face cu serviciile oferite la noi de RCS & RDS, care, prin tarifele extrem de mici practicate, a reușit să aducă România în topul vitezelor la net (deja există conexiune de 1 Gbit/secundă) la niște sume mult sub cele din afară. Probabil că în lipsa lui Zoltan Teszari, facturile pe care le primim de la Romtelecom și UPS ar arăta cu totul altfel, iar vitezele ar fi mult mai mici. Studiind aceaastă distorsiune a pieței de telecom, cum numea cineva RCS-ului, mă bucur că Digi24 a intrat în regim must-carry și sper ca business-ul să nu se vândă și să rămână în mâinile lui Teszari.

În sfârșit, ultima știre:


Ați scris vreodată un articol pe blog care să vă fie apoi preluat de un agregator de articole/știri și să constatați, cu stupoare, că dacă dați o căutare pe Google după titlul articolului, respectivul agregator apare în fața voastră? Ei bine, acum puteți raporta astfel de cazuri de spam, pentru o soluționare să sperăm că mai rapidă decât prin metoda clasică (cu raport pentru încălcarea drepturilor de autor).

PS:

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă