Cum dezactivez modificarea automată a imaginilor din Google Plus?

Fie că le numim imagini, fotografii sau poze, fie că ne referim la Google Plus, Google Drive sau Picasa, fie că vorbim de ajustare, modificare, optimizare sau îmbunătățire, întrebarea rămâne la fel: cum să prevenim această îmbunătățire automată a fotografiilor urcate pe Google? Aici se includ cele de pe blogurile blogspot, pentru că atunci când urcați o imagine pe un blog, ea se salvează automat într-un album de pe discul vostru Google, care mai poate fi accesat și folosind contul de Google+ sau de PicasaWeb. Că-s același lucru.

cum să

Cu ceva timp în urmă, mi-am creat un blog pe blogspot (pe domeniul meu) și i-am modificat tema sau șablonul. Pentru a-mi salva imaginile din noua temă, am folosit chiar contul meu Google+, urcând aceste imagini acolo. Una dintre imagini era o textură, care dădea fondul blogului respectiv. Ea artăta în felul următor:

textura originală

Problema e că după ce am urcat-o și după ce am instalat tema pe blog, textura mea (și implicit fondul temei) arăta cu totul altfel:

textura modificată

Ce se întâmplase? Trebuie să recunosc, mi-a luat ceva timp să-mi dau seama. Ei bine, Google a introdus o opțiune nouă, și anume ca imaginile urcate într-un album Picasa să fie automat îmbunătățite, pe baza unui algoritm numai de ei știut, după cum consideră dânșii. Iar acea opțiune e implicit bifată. Opțiunea în sine nu-i rea: ea are darul de a face să arate mai bine pozele vechi, scanările nereușite etc. Dar în cazul meu vă dați seama că era un dezastru. Ea afectează și poate să modifice tot ce înseamnă imagine urcată pe Picasa, incluzând aici pozele din articolele de pe blogurile blogspot.

Pentru unii, poate că acest lucru este ok. Dar pentru cei care doresc să dețină ei controlul și să decidă ei ce vor optimiza și ce nu, o să prezint în continuare cum puteți dezactiva acea opțiune. De fapt, este banal de simplu, cu condiția să știi. Se intră în setările de pe Google +, se face scroll până la secțiunea de fotografii și videoclipuri, după care se dezactivează opțiunea de ajustare automată. Ca în imaginea de mai jos (click pe ea pentru mărire):

setari fotografii google plus

Asta-i tot. Și cum contul vostru este unul singur, opțiunea va avea efect asupra tuturor albumelor cu imagini, și deci asupra tuturor blogurilor de pe blogspot. Evident, cele deja urcate sunt bune urcate.

Sper să vă fie de folos.

2 comentarii

Anonim la 25 februarie 2014 la 23:13

Pfoai, tu ai idee cate ganduri mi-ai ghicit? Cum nu puteam sa pun un header pentru un blog ca mi se modifica culoarea si nu stiam de ce????? Multumesc din suflet!!

Ethos la 26 februarie 2014 la 07:49

Păi n-a fost scris doar pentru tine, că nu știam, dar cu plăcere. :)

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă