Cum să găsești un apartament ieftin

La prima vedere, greu. Foarte greu, mai ales în ziua de azi, când chiria într-un oraș mare te costă aproape cât un salariu. Muncești pentru a-ți plăti chiria. Unde mai pui că trebuie să-ți cumperi de mâncare, haine, să-ți plătești restul facturilor etc? Și banii de nuntă se duc repede, așa că dacă ești proaspăt însurățel, tocmai ieșit din luna de miere, cum poți face să te așezi și tu la casa ta? Dacă tot te-ai băgat cu capul înainte, cum se spune? :)

casă 1

Este problema multor cupluri care pun sentimentele în față dar uită că au nevoie și de o bază materială. Subiectul lor, fără nicio legătură cu tehnologia despre care scriu cu predominanță pe acest blog, mi-a venit în minte, poate, pentru că cunosc multe persoane (în special de sex feminin) care au făcut acest pas decisiv și au ajuns să-l regrete. Iar acum au obligații, sau au nevoie de bani. Și, în unele cazuri, de o căsuță a lor. Oare de asta se spune casă de piatră când te căsătorești? :)

N-am să vă mint, și nici n-aș putea: nu-i o temă cu care să adormi copiii. Pentru a-ți cumpăra un apartament, ai nevoie de un fond serios de bani. În lipsa lui nici nu are rost să discutăm și degeaba o să căutați oferte sau oportunități căci, în afara unui miracol, n-o să găsiți. Iar eventualul miracol se va traduce cel mult printr-un loc unde să stați pentru o perioadă. Tot n-ați rezolvat problema de fond și tot nu aveți o casă a voastră.

Dar dacă aveți un fond de bani, de exemplu pentru că i-ați strâns din timp sau ați făcut ceva depozite bancare, se poate deja pune problema găsirii unor oferte speciale, pe care să le puteți fructifica. Articolul de față se adresează celor care sunt în situația asta. Pentru că da, până acum a fost doar introducerea.

casă 2

Cea mai bună metodă azi, când avem acces la net și la media, este să scanați sau culegeți, centralizat, cât mai multă informație. Informația trebuie să fie utilă, relevantă și sintetică, adică doar ce aveți nevoie. Cum faceți asta? Găsiți toate site-urile de imobiliare din orașul care vă interesează și vă abonați prin RSS, le adăugați într-un reader etc, astfel încât să vă apară undeva, centralizat, toate modificările pentru ele. Merge și de-o alertă pe Google dacă știți să o creați.

Ideal ar fi să găsiți site-uri precum titirez.ro, unde aveți facilități speciale de alarme și notificări, putând fi de exemplu informat, inclusiv pe telefon, când apare o ofertă care corespunde unor parametrii prestabiliți de dvs. În lipsa acestor facilități, puteți utiliza în continuare site-uri clasice, doar că veți avea de triat mult mai multe oferte de tip „noise”, adică care nu vă interesează și sunt ca un fel de spam.

Dacă învățați să folosiți un agregator sau o modalitate de a culege și centraliza toate articolele noi de la anumite surse, veți avea ocazia să nu ratați și, mai mult, să aflați primii când apare ceva interesant. Pentru că da, puteți căuta în Google apartamente pe strada cutare din capitală, dar ce faceți voi este o chestie pasivă, veți obține rezultate vechi. Având setate niște notificări, veți știi în timp real când apare ceva nou și mai ales nu veți omite nimic.

Și iată cum putem face legătura între un subiect aparent „domestic” și tehnologie. :) Pentru că tehnologia este deja parte din viața noastră de zi cu zi și ne colorează fiecare domeniu de activitate. Să vă fie de folos!

1 comentarii

Nicu la 23 aprilie 2015 la 13:17

Intra-adevar este mai greu sa-ti iei o casa dar nu imposibil. Trebuie sa nu ne grabim si sa cautam pana gasim ce ne dorim.

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă