Cum să faci un site atrăgător

Dacă ai un business online oricât de mic, sau vrei să-ți faci unul, va trebui să aplici niște principii simple dar utile și necesare, care în esență vor converti o cât mai mare parte din vizitatorii tăi din Google în clienți fideli. Adică cumpărători ai produsului tău sau utilizatori ai serviciilor oferite de tine. Iar când spun business online, mă refer la orice site care poate realiza această conversie, adică poate să-ți aducă bani. Exemplul pe care o să discut în continuare este al unui site erotic, sau mă rog, site-ul unui salon de erotic massage.

prezentare masaj erotic

De ce „erotic massage” și nu „masaj erotic”? Pentru că n-ar fi o idee rea să te adresezi întregului mapamond, nu doar vorbitorilor de limbă română. În fond, asta face internetul, anulează distanțele fizice, dărâmă barierele spațiului și chiar de limbă, cultură etc. Desigur, trebuie și ca serviciul sau produsul tău, nu doar site-ul, să se poată adresa tuturor acestor oameni. În cazul nostru, poate un salon de masaj erotic satisface și nevoile, să zicem, unor vorbitori de engleză? Evident că da, pentru că este situat în capitală și avem zilnic turiști care ne vizitează. Deci un prim punct în mimus la capitolul „acoperire”, deoarece site-ul din exemplul nostru este pe un domeniu cu extensia .ro și conține doar text în limba română.

Al doilea capitol ține de cât de bine arată și atrage acest site. Nu de produsul în sine, ci de aspectul paginii web, care trebuie să nu-l facă pe vizitator să iasă în secunda doi, ci să devină interesat să citească mai departe și să afle despre produs. La acest capitol avem mai multe lucruri care pot fi discutate. Tema site-ului este ok, în plus se adaptează pentru orice rezoluție și deci se vede bine și pe mobil, ceea ce-i un avantaj. Culorile sunt plăcute, ambianța e primitoare, aproape că te simți în salonul respectiv, învăluit de suave parfumuri și masat de fete senzuale, deci avem încă un plus la capitolul prezentare. Nu prea există elemente de discomfort, exceptând poate acel mic banner în formă de steluță cu anunțul de 4 masaje + 1 gratis, care se suprapune uneori peste partea cu text.

Abia la capitolul 3 vine produsul în sine, care în cazul nostru este un salon de masaj erotic. Acum, ca să-l evaluăm obiectiv, ar trebui să fi beneficiat de serviciile prestate acolo, ceea ce nu este cazul meu și probabil nici al majorității vizitatorilor din Google. Așa că o să deducem ce putem de pe urma datelor pe care le avem pe  pagina web. În primul rând, salonul oferă o adresă și niște date de contact, care sunt ușor de observat. Apoi, există o secțiune cu galeria de imagini a fetelor care lucrează acolo. Ceea ce iarăși este un indicator al calității, pentru că există multe saloane de masaj care folosesc imagini preluate de pe Google sau nu oferă deloc indicații vizuale. Mai departe, fetele au chipul ușor blurat, ceea ce înseamnă că firma în cauză ține la intimitatea și caracterul privat al activității angajatelor, și deci și al clienților.

Ținând cont și că oferta de preț este variată, flexibilă (poți merge la ei sau poți primi vizita unei sau unor maseuze la tine ori la hotel, mai mult, poți participa cu iubitul sau iubita ta, masajul poate fi cu șampanie etc), nu rămâne decât să concluzionăm că suntem în fața unui salon de masaj care poate satisface cele mai variate gusturi și fantezii erotice ale oricărui bărbat sau femeie.

În concluzie, avem un salon de masaj (care se întâmplă că e erotic) cu o reprezentare online foarte bine gândită, simplă dar cu un mare potențial de succes, cu mențiunea că țintește doar publicul autohton (români). Și da, nu-i chiar așa de greu să faci un site de succes, după cum ați putut constata. Și nu, nu ține neapărat de tema sau nișa pe care activezi, care în cazul nostru este legată de sexualitate și erotism dar care ar fi putut fi orice altceva.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă