Un nou update de PageRank de la Google

După cum scriam într-un articol anterior despre update-ul de PageRank, PageRank-ul nu a dispărut. Contrar însă a ce ne-a lăsat să credem Matt Cutts,

pagerank update 2013

Google s-a gândit să ne facă un cadou de Moș Nicolae și a actualizat PageRank-urile site-urilor în dimineața acestei zile. Verificați așadar ce PageRank aveți acum (o puteți face de exemplu aici) pentru că s-ar putea să fie modificat. Încă n-aș putea să vă spun cum se prezintă situația per ansamblu, adică dacă tendința a fost ascendentă sau descendentă, dar după ce voi afla aceste date probabil le voi publica.

În ce mă privește, am pierdut PageRank-ul de pe Netxplor, care de la 2 s-a făcut 0. Bine, nu prea îmi e clar cum de avea 2 în momentul când l-am preluat, blogul nefiind actualizat de câțiva ani și neavând linkuri spre el, iar apoi l-am populat aproape exclusiv cu advertoriale, fără să mă preocup foarte mult să-l promovez sau să-i fac rost de linkuri inbound. Orișicum, ștergerea PR-ului este un semnal de alarmă cum că penalizările Google sunt un lucru serios, de care e bine să ținem seama, mai ales dacă postăm articole sponsorizate. Pe de altă parte, am crescut pe Life is Good de la 2 la 3, pe Turistul de la 0 la 1, pe Blog Media de la 0 la 1 iar pe Geek de la 0 la 2 (deci blogul acesta are deja PageRank 2). SunLog a rămas tot la PR 1.

Ultimele două creșteri au venit ca o surpriză pentru mine, deoarece pentru Blog Media (BM) am tras cel mai mult dintre toate blogurile noi și mă așteptam ca el să ia locul I cu coroniță ca să zic așa. Făcând o comparație între BM și Geek, BM are o vechime puțin mai mare, ceva mai multe comentarii și totodată mai multe linkuri externe. Geek are în schimb conținut mai bun și nișat, o pagină de Facebook (cu 7 like-uri la ora actuală) și 5 de +1 pe Google. BM nu are nicio pagină pe FB și niciun +1. În ce privește calitatea conținutului, nu văd cum ar putea-o evalua Google în mod direct. Iar PageRank-ul este o măsură a linkurilor și nu a calității textului, lucru atestat și de clipul de mai jos. Sigur că având un conținut de calitate vor veni în timp și linkurile dar, după cum vă spuneam, Blog Media stă mai bine la capitolul linkuri din afară decât Geek.


Având câteva piese la dispoziție, putem încerca să rezolvăm o parte din puzzle și să conchidem că social media (poate cu un accent mărit pe Google+) joacă un rol din ce în ce mai important în evaluarea relevanței unui site. Reacțiile pe care le primim la articolele noastre și în general la blog sunt luate în calcul de Google ca indicatori de popularitate și de încredere. Apare din ce în ce mai stringentă necesitatea de a avea conturi pe rețelele sociale și de a le folosi la potențialul lor maxim. Așa că vă recomand tuturor să vă faceți pagini pe Facebook pentru toate blogurile pe care le dețineți și să vă integrați cât mai mult în aceste rețele sociale.

În încheiere, anul ăsta am deschis mai multe bloguri, pe care am scris mai mult sau mai puțin, iar trei dintre ele au acum PageRank peste 0. În particular, am obținut PR 2 pe Geek, fără să fac eforturi speciale în direcția asta, aproape limitându-mă la a posta articole despre un domeniu care îmi place. Nu sunt sigur în cât timp ar reuși o firmă care-și deschide site pe o anumită temă să obțină PR 2 fără să se promoveze și fără să investească alți bani decât pentru domeniu și eventual host.

Acum să v-aud și pe voi cum stați. :)

14 comentarii

psi la 6 decembrie 2013 la 17:49

mie îmi zice undef, iar pe un alt site în care poate fi verificat (îl am în widget la mine) îmi zice n/a. e de bine? :(

Ethos la 6 decembrie 2013 la 17:57

Din păcate nu, dacă se menține așa zilele viitoare înseamnă că ai PageRank 0, deci că ți l-a scăzut.

psi la 6 decembrie 2013 la 18:06

de la 3 la 0? nu am făcut nimic decât am făcut în ceilalți ani... :))

Ethos la 6 decembrie 2013 la 18:24

Din păcate ceva tot ai făcut ce nu i-a plăcut lui Google. Cred că te-a banat, nu te găsesc nici la căutări după numele sau url-ul blogului. :|

Unknown la 6 decembrie 2013 la 20:11

Am crescut de la N/A la 3, nu e rau deloc.

Ethos la 6 decembrie 2013 la 20:28

Felicitări și la mai mare!

Anonim la 6 decembrie 2013 la 21:04

Eu am 3 pe Sexul Slab. Ura!!!!!!!!!!!!! Cate vesti bune saptamana asta! Unde mai pui ca am fost si la coafor azi!

Ethos la 6 decembrie 2013 la 21:11

3 bărbați ? :) Cel puțin te-ai epilat înainte, la coafor, nu? :P

Anonim la 6 decembrie 2013 la 22:15

ce n-am epilat am coafat!!

Ethos la 6 decembrie 2013 la 23:11

Who knew PageRank could be so sexy... :D

dor la 7 decembrie 2013 la 00:35

Si la mine a crescut de la N/A la 3. Culmea e ca si blogul vechi de pe wp a crescut de la 2 la 3, desi pe el nu am mai postat nimic, dar probabil din cauza ca are redirect pe cel nou....

Ethos la 7 decembrie 2013 la 14:52

Păi foarte bine că au crescut. Felicitări! :)

dor la 9 decembrie 2013 la 11:32

multumesc :)

Tariff la 1 martie 2022 la 06:44

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă