Mailul de la Yahoo are o nouă față

Majoritatea dintre voi ați observat probabil ieri un lucru pe care eu l-am observat alaltăieri: Yahoo și-a schimbat interfața pentru serviciul lui de mail. Așa că tot ieri au început să apară pe Facebook mesaje cu vai, Yahoo arată mai urât, nu mai înțeleg nimic din ce-mi afișează, cum să pun vechea interfață înapoi, de ce nu m-a consultat nimeni înainte să schimbe???, și vai, și de ce. Și iară vai.

Yahoo drafts

Din punctul meu de vedere, noua interfață e mai mișto. Sigur, ca orice lucru nou, ea vine cu un efort de adaptare, trebuie să învățăm din nou, nu e chiar cum ne-am obișnuit. Mediul virtual nu seamănă cu comerțul, unde eticheta de nou se adaugă pe cât mai multe produse, ci cu mediul rural. La țară, oamenii au o anumită rezistență la nou, preferă lucrurile așa cum le știu ei, plantează aceleași soiuri de plante, votează același PSD șamd. Ei bine, internetul are și el calitatea de a împărți populația în două: cea din mediul rural și cea din mediul urban. Personal urmăresc să fiu cât mai deschis și receptiv la schimbări, deoarece tehnologia avansează de la zi la zi și e păcat să ai lângă tine un bolid automatizat și să continui să mergi cu carul cu boi.

Revenind la Yahoo, interfața de acum este mai „responsivă”, adică se vede mai bine pe orice device, telefon, PC, laptop, tabletă etc folosiți. Nu v-a întrebat nimeni pentru că probabil nu este o schimbare opțională ci mandatorie. Că evident, altfel v-ar fi întrebat, marii giganți ai internetului sunt foarte interesați de opinia lui Gigel și a Vasilicăi. Lăsați că vă întreabă data viitoare. În fine, dacă totuși nu vă place, o puteți personaliza, aveți în stânga-jos un butonaș cu care puteți face chestii. Temele propuse sunt chiar faine, câteva standard (violet, albastru etc) și câteva bazate pe diverse imagini Flickr (o platformă deținută tot de Yahoo din 2005).

În sfârșit, am fost plăcut surprins să văd imaginea de mai sus când am accesat pagina de drafturi. Bună treabă, ești genul care termină ceea ce începe! Încep să-mi fac probleme că ăștia mă spionează de-au ajuns să mă cunoască așa de bine! :)

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă