Cum va arăta Facebook când noi vom fi bunici?

Rețeaua Facebook a ajuns atât de populară încât a devenit un sinonim al existenței. Am cont pe Facebook, deci exist. La ora actuală unul din șase locuitori ai planetei trăiesc cu adevărat, adică se estimează că numărul de utilizatori Facebook este de un miliard.

Facebook

Dar unul din șase e puțin, așa că Mark Zuckerberg, principalul fondator și deținător al rețelei, și-a propus ca până în 2040 numărul utilizatorilor să ajungă la 6 miliarde. Probabil și populația o să fie mai mare pe vremea aia, dar Zuckerberg e tânăr, își va fixa desigur un nou obiectiv. În spiritul ideii de bază că toată lumea ar trebui să poată comunica și relaționa social în online. De ce anume, asta nu a mai spus.

Inițiată după toate aparențele într-o cameră de internat de la Harward de către 5 sudenți (printre care și cel numit mai sus), platforma a ajuns în scurt timp principalul mediu de socializare virtuală. Una dintre cerințele înscrierii pe această platformă este furnizarea datelor reale despre tine, cele de bază obligatorii și restul opționale. Pentru a îți oferi o experiență mai plăcută, vor spune ei. Pentru a afișa reclame targetate, vor spune alții, cei maturi (tot copchilu' are acum cont pe FB). Dar iată că dezvăluirile lui Edward Snowden pun rețeaua într-o lumină nefavorabilă, apropo de teoriile conspiraționiste.

Principalul competitor al lui Facebook este Google+, care se chinuie să „iasă pe piață”. În ciuda eforturilor făcute de gigantul internetului, cum a fost denumit Google, numărul de utilizatori G+ este semnificativ mai mic decât pe FB iar o mare parte din ei sunt utilizatori pasivi (de exemplu au bloguri pe Blogspot sau folosesc alte servicii Google). Cam așa se prezintă lucrurile azi. Voi care credeți că e viitorul rețelelor sociale, cum vor arăta ele mâine?

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă