Alege-ți numele de utilizator Yahoo!

Am o veste bună pentru utilizatorii Yahoo. Dar înainte de asta, o scurtă introducere, poate mai intră lume din Google și nu toți știu cu ce se mănâncă portalul violet, în ciuda aparențelor.

utilizator yahoo

Yahoo este unul din pionierii internetului, oferind servicii de mail și mesagerie instantă (chat live) gratis. Yahoo este totodată foarte popular în România, atât în rândul adulților (mai ales pentru mail) cât și în rândul tinerilor sau copiilor (mai ales pentru celebrul messenger). Totuși, fiind un serviciu atât de vechi și de popular, atunci când îți faci cont pe el este aproape imposibil să găsești numele ideal de utilizator liber. De exemplu, dacă te cheamă Marcel și ai dori contul marcel@yahoo.com, este mai mult ca sigur că nu-l vei găsi disponibil, deoarece înaintea ta au fost alți Marcei care și-au făcut deja cont acolo și unul din ei a ocupat evident numele respectiv.

Ei bine, ziceam că am o veste bună. Yahoo este în proces de ștergere a conturilor vechi, vorbim de milioane de conturi, care nu au mai fost accesate în ultimul an. Iar aceste conturi vor putea fi realocate doritorilor, pe baza unei „cereri”, pe modelul primul venit - primul servit. Ce înseamnă practic acest lucru? Înseamnă că dacă de exemplu sunteți cunoscut pe net sub nick-ul de Zeus, aveți o șansă de a obține contul zeus@yahoo.com.

utilizator yahoo

Cum trebuie să procedați? Foarte simplu. Intrați pe wishlist-ul creat de Yahoo și completați sus până la 5 nume dorite (este ca la admiterea la facultate, dacă primul nu va fi liber poate aveți noroc cu al doilea) iar jos adresa dvs actuală de la Yahoo pe care doriți să o schimbați. Veți primi pe la mijlocul lui august un mail cu eventualul nume disponibil, pe care trebuie să-l reclamați (to claim, a pretinde, a solicita) în maximum 48 de ore după aceea, adică de fapt să răspundeți la acel mail în conformitate cu modul descris acolo. Și gata, va fi al vostru. De asemenea, o să aveți opțiunea de a monitoriza numele de utilizatori dorite, astfel încât să fiți informați când acestea devin disponibile.

Ceva mai multe informații puteți citi pe blogul Yahoo de pe Tumblr.

Și acum să vă spun de ce am reticențe cu privire la trecerea pe un astfel de cont. Pentru că conturile cu nume simple, comune, de genul marcel@yahoo.com, e foarte posibil să fie deja în listele multor boți sau viruși, așa că vă puteți trezi cu multe mailuri de tip spam pe un astfel de cont. În timp ce pe un cont de mail atent întreținut și creat pe un nume mai puțin evident puteți primi foarte puțin spam sau chiar deloc (pe adresa din pagina de contact am zero mesaje spam până în prezent). Dar cum deschiderea unui nou cont Yahoo este gratis, puteți să încercați...

Concluzia este, bineînțeles, că informațiile tari le găsiți pe Geek.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă