Ce tip de transport marfa e cel mai eficient pentru tine?

In alegerea transportului potrivit pentru marfa pe care vrem sa o transportam trebuie sa tinem cont de mai multi factori, pe langa cei care tin de costuri, cum ar fi: urgenta transportului, valoarea marfurilor expediate, precum si marimea si greutatea marfurilor.

Exista diferite moduri in care se poate realiza expedierea marfurilor, iar fiecare are propriile avantaje. Transportul aerian de marfa este adesea folosit pentru transporturi de mare valoare si volum redus, dupa cum probabil stii deja. Dar care este cel mai eficient?

Tipuri de transport marfa


1. Transport maritim - Comertul pe mare reprezinta aproximativ 90% din comertul mondial. Datorita dimensiunii sau volumului, exista mai multe tipuri de incarcaturi care nu sunt viabile din punct de vedere economic pentru a se deplasa in alta maniera decat pe ​​apa. Transportul maritim este o metoda mai putin costisitoare de expediere a marfurilor, insa are un mare dezavantaj, si anume, un timp de tranzit mai lung. Un alt avantaj pentru transportul maritim este ca marimea si greutatea nu constituie o problema.

Transportul maritim se utilizeaza destul de mult pentru circulatia marfurilor vrac, cum ar fi: produsele agricole (grau, porumb, soia etc.), carbune, minereu de fier, titei si petrol. Transportul maritim este, de asemenea, un mod de transport preferat pentru incarcaturilor mari si grele, cum ar fi: mineralele, metalele, minele, bobinele din otel etc., care ar fi imposibil de deplasat prin transport aerian.

2. Transport aerian - In urmatorii 15 ani, odata cu cresterea PIB-ului mondial, va exista o cerere pentru bunuri cu valoare mai mare. Pentru a raspunde cererii de crestere, se estimeaza ca traficul aerian de marfa va creste cu 4,2% pe an.

transport aerian

Transportul aerian este un mod rapid de transport. Serveste pietele si lanturile de aprovizionare care cer viteza. Unul dintre cele mai mari exemple dateaza din 1997, cand Apple a inceput sa inoveze in detaliu managementul lantului de aprovizionare, aproape imediat dupa intoarcerea lui Steve Jobs. La acea vreme, majoritatea producatorilor de computere au transportat produse pe mare, o optiune mult mai ieftina decat transportul aerian.

Industria automobilelor, dar si cea a comertului cu amanuntul, utilizeaza transportul aerian de marfa pentru a realiza reaprovizionarea inventarului "just-in-time" (JIT). Optiunea JIT permite magazinelor, liniilor de productie sa efectueze executarea comenzilor pe baza cererii si chiar cand este necesar. Ofera o mai mare flexibilitate si reduce costurile de inventariere si depozitare.

Dar, transportul aerian are si acesta un mare dezavantaj, si anume, costuri mai mari datorita cerintei de viteza si a combustibilului utilizat, . Organismele de reglementare limiteaza ceea ce poate fi si nu poate fi transportat pe calea aerului si, ca atare, articolele cu forme neobisnuite sau foarte mari pot fi mai potrivite pentru alte moduri de transport.

3. Transport feroviar - Un alt mod de transport care este de asemenea considerat o optiune "verde" este pe cale ferata. Trenurile ard mai putin combustibil pe kilometru decat vehiculele rutiere. Cu toate acestea, exista unele costuri suplimentare care sunt suportate intr-o calatorie pe calea ferata: la fiecare capat al tranzitului feroviar va fi necesar un traansfer al containerului intre tren si vehiculul rutier.

In medie, calatoriile mai lungi tind sa fie mai putin costisitoare pe calea ferata, iar calatoriile mai scurte sunt mai putin costisitoare pe calea rutiera.

In 2015, primul tren de marfa care transporta containere de transport de marfuri din China a sosit in portul Rotterdam in 18 zile, in comparatie cu cele de 44 de zile necesare unui transport pe mare.

4. Transportul rutier - Transportul rutier este cel mai folosit mod de transport. Este utilizat pe scara larga in continente precum Europa, Africa si America de Nord. Procesul unic de documente vamale ofera o circulatie fara probleme a marfurilor chiar si in diferite tari.

Transportul rutier ofera mai multe avantaje fata de alte moduri de transport, cum ar fi:

  • Eficienta costurilor
  • Livrare rapida si programata
  • Transport local, peste granita, lung sau scurt, chiar si in zonele rurale
  • Servicii flexibile
  • Salvarea in costul de ambalare in comparatie cu alte moduri

Cu toate acestea, transportul rutier este limitat intr-o oarecare masura datorita dimensiunii vehiculelor utilizate si prin restrictiile de marime si greutate. O alta limitare este ca acesta poate fi afectat de condittile atmosferice, de conditiile rutiere si de trafic.

Echipa Heavy Cargo Spedition este la curent cu toate noutatile si schimbarile care apar in acest domeniu ce se afla intr-o continua miscare, astfel ca ofera clientilor sai solutii dintre cele mai porivite, livrari rapide si profesionalism, indiferent de modalitatea de transport. La Heavy Cargo gasesti servicii precum: transport aerian Suceava sau alt oras, transport maritim sau rutier. Depinde de tine cat de repede doresti sa ajunga marfa la locul specificat de tine!

1 comentarii

Gabriela la 12 august 2020, 00:13

Super articolul, multumesc pentru recomandari!

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă