4 tehnici de relaxare eficiente impotriva stresului

Marea majoritate are un stil de viata agitat si asta pentru ca acestea sunt conditiile societatii actuale. Daca vrei sa ai un anumit statut financiar, sa traiesti in anumite conditii de confort, fara sa te dai peste cap pentru asta nu prea poti sa obtii ceea ce vrei. Desigur, nu este unicul drum pe care il poti parcurge pentru a realiza ce ti-ai propus, insa din lipsa de organizare la asta se ajunge.

tehnici de relaxare

Din cand in cand, nevoia de a ne relaxa isi spune din plin cuvantul si nu este necesar sa o ignoram, nu cand chiar trebuie sa ii oferim corpului si mintii noastre o pauza de la tot. Pentru a redobandi echilibrul necesar, putem opta pentru diverse tehnici de relaxare, care sa ne innoiasca fortele, sa ne pregateasca pentru o noua repriza. Dupa timpul de care dispunem, putem desfasura diverse activitati in acest sens sau ne putem relaxa prin numeroase alte metoda special gandite in acest scop.

Orice minut de relaxare trebuie consumat cu eficienta, deci cel mai bine este sa gasesti solutiile cele mai potrivite pentru tine si sa le aplici ori de cate ori se iveste ocazia. Chiar daca intr-o anumita masura stresul este bun, in cea mai mare parte acesta dauneaza sanatatii, deci trebuie intampinat cu armele potrivite. Oricine stie ca relaxarea poate face minuni, restabilind echilibrul in viata fiecaruia, deseori chiar diminuand si riscurile pentru sanatate. Iti prezint mai departe 4 tehnici prin care poti sa readuci totul la un nivel optim de echilibru in viata ta.

Meditatia


Unii o vad ca pe ceva absurd – altii stiu ca da roade pentru ca o practica. Afli daca functioneaza si la tine numai daca incerci. Gandeste-te ca orice actiune pe care o repeti zi de zi poate fi un prilej de a medita. Obisnuiesti sa mergi pe jos la serviciu? Atunci profita de asta si priveste activitatea ca pe o portita spre calmare si relaxare. Nu ai nevoie sa faci asta pentru un timp prea indelungat ca sa diminuezi stresul.

Masajul de relaxare


Dintotdeauna beneficiile acestuia nu au putut fi contestate. La adevarata lor valoare au inceput sa fie apreciate in societatea curenta serviciile oferite de un salon masaj erotic profesional. Gama aceasta s-a diversificat intr-atat incat nu numai barbatii, ci si cuplurile se pot bucura de un astfel de masaj. Sunt folosite diverse sortimente de uleiuri relaxante, extrem de eficiente.

Pauza


Din cand in cand, pauzele sunt necesare. Chiar daca facem progrese remarcabile, este bine sa le introduci in programul tau pentru ca altfel risti sa cunosti un nivel de oboseala dupa care greu te mai recuperezi. Poate fi vorba si numai de cateva minute scurte. Ai nevoie de asta pentru a calma bataile inimii, pentru a elibera tensiunea. Daca iti relaxezi pret de cateva secunde mintea, o sa vezi ca altfel dai randament apoi.

Muzica


S-ar spune ca muzica face adevarate minuni in schimbarea dispozitiei. Exista genuri muzicale care chiar reusesc sa calmeze bataile inimii, sa aline sufletul dupa cum ar spune unii. Daca vezi ca lucrurile par sa stagneze, ca toate merg din ce in ce mai rau, ia o pauza si asculta muzica buna. Lasa-te invaluit de aceasta, elibereaza-ti mintea – nici nu iti imaginezi cat de calmante sunt efectele acesteia asupra corpului si a mintii si cat de eficienta este in eliberarea stresului.

Sunt numai cateva dintre tehnicile de relaxare la care poti recurge atunci cand nevoia de a te rupe din cotidian se face resimtita. Desigur, oricand dispui de putin timp liber poti sa le aplici, cu atat mai mult te vor ajuta in astfel de situatii.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă