La revedere, 2016

În prag de An Nou, mi-am dat seama că am uitat o chestie esențială pe care voiam s-o fac anul ăsta. Am văzut zilele trecute la Lidl niște becuri cu led, care mi s-au părut interesante, și mi-a venit ideea să-mi schimb becurile din casă. Dar neavând un preț de referință, am amânat cumpărarea lor, pentru a verifica online, pe magazine ca Led24, dacă merită sau nu și de unde să le iau. Astăzi am intrat pe Led24 din alt motiv și mi-am amintit de acele becuri. Nu-i nimic, le voi schimba în 2017, și poate le voi cumpăra online. Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc în acest articol, partea de mai sus a fost introductivă. Ci despre faptul că pe Led24 există noi oferte la camere auto DVR, un lucru surprinzător pentru mine, deoarece mă așteptam să găsesc, ei bine, numai leduri.

accident auto

De ce ai avea nevoie de o camere video trafic și de ce să-ți cumperi una dacă nu ai făcut-o deja, e simplu. În primul rând, pentru că vei avea o sursă de materiale pentru blog, sau pentru vlog, că e plin acum de clipuri video cu momente interesante de pe carosabil, filmate chiar de șoferi, cu ajutorul unei camere auto DVR, care merge și filmează automat. Dar, în al doilea rând și mult mai important, pentru că o cameră video mașină constituie martorul tău tăcut la orice eveniment, fie el plăcut sau neplăcut, de pe șosea.

Având o cameră trafic, sau o cameră video mașină, instalată și pornită, ea va filma fără întrerupere exact ceea ce vezi și tu, ca șofer. În acest mod, secvențele video captate vor constitui o mărturie de necombătut la ce au văzut ochii tăi și, Doamne ferește, în caz de accident, o modalitate de a demonstra că nu tu ai fost de vină, că celălalt a intrat în tine, sau chiar că polițistul care te-a oprit și te-a legitima a fost abuziv. Asta, bineînțeles, în cazul în care într-adevăr nu tu ai fost de vină! :)

Camere auto se găsesc acum pe toate drumurile. Iată, le poți cumpăra și de pe Led24, la prețuri ridicol de mici, sub 80 de lei. Ce sunt 76 de lei când te gândești că acum câțiva ani, o cameră clasică, pe film, nu era capabilă să filmeze decât la rezoluție mică, pentru o casetă video? Iar această cameră auto DVR, cu 76 de lei, filmează digital, la rezoluții multiple, inclusiv 1980x1080 pixeli, adică Full HD, și se încarcă automat la mașină, conține și cablu USB de transfer etc. Adică numai dacă te gândești la tehnologia investită în această mică minune electronică, îți iese un preț mult mai mare.

Dar tot pe Led24 există și camere auto mult mai scumpe, așa că te poți întreba, pe bună dreptate: ce model să alegi? Pentru că acum nu disponibilitatea de problema, ci faptul că, dimpotrivă, existând prea multe variante, îți va fi dificil să selectezi soluția optimă pentru tine. Neavând încă foarte multe cunoștințe practice în domeniu, pentru că nu m-a interesat până în prezent, nu pot să te ajut cu informații. Dar îți pot recomanda un articol cu sfaturi de achiziție pentru camerele auto, de pe abcTop.

Cât despre mine, ca să revin la punctul de unde am plecat, pentru că articolul ăsta a fost o formă de divagație să zic așa, o să mă ocup de becurile led pe care le aveam în plan începând cu săptămâna sau săptămânile următoare, căt tot mi-am amintit azi de ele. Doar că n-o să mai fie în 2016. Eh, nu-i nimic!

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă