Decorațiuni din piatră naturală

Am un coleg de serviciu și totodată prieten care locuiește la casă și are un mic hobby. Și-a construit în grădină un fel de ciupercuță din lemn, suficient de mare cât să încapă înăuntru mai multe persoane, cu mese, scaune, în care de exemplu se poate lua masa când afară plouă. Și a dotat-o cu tot felul de obiecte să zic așa de colecție, lucrate manual. De la piei de animal până la cornuri, de la intrumente de artizanat pe care le găsești în magazin și care lui i-au plăcut până la te miri ce.

Fantani Arteziene Fontana Laveria

Unele din aceste obiecte și le-a luat de la diverși țărani sau din diverse sate, altele din magazine de profil (cum sunt piticii pe care-i mai găsești la Ambient), altele i le-au confecționat persoane care se ocupă cu așa ceva. De exemplu, știe pe cineva căriua i-a dat niște coarne de animal și respectivul i le-a gravat iar acum arată foarte mișto. De asemenea, are prin casă tot felul de „trofee” sau chestii artizanale similare.

Prietenul meu e un om simplu. Pentru satul în care locuiește, ceea ce și-a făcut este super, și nici nu-i trebuie mai mult. Dar dacă faceți cumva parte din categoria oamenilor cultivați, locuiți la o vilă sau aveți undeva o casă la țară și dispuneți de ceva bani, puteți să vă înfrumusețați casa sau grădina într-un mod mult mai artistic. De exemplu, cu fantani arteziene din piatra, cum sunt cele din imaginile alăturate.

Fantani Arteziene Fontana Dafne

Imagini care au fost luate de pe site-ul din linkul anterior. Prețul lor este undeva între 100 și 6400 de lei (da, sunt două la numai 100 și ceva), plus TVA, la care se mai adaugă pompa de apă pe care trebuie s-o achiziționați separat. Deci clar, nu-i o opțiune pentru cei fără bani, mai ales variantele scumpe, dar pentru cine are acești bani și este dispus, după cum spuneam, să-și înfrumusețeze casa, poate intra pe respectivul site și se poate documenta. Pentru că, pe bune, sunt mult mai multe modele de fântâni arteziene acolo, toate din piatră, eu am ales doar patru pentru prezentare.

Fantani Arteziene Fontana Lerici

La o scurtă inspecție, site-ul respectiv pare unul din cele mai serioase în domeniu. Firma care îl deține, SC Rock Star Construct SRL, fiind - conform propriilor declarații - unul din cei mai mari importatori de piatră naturală din România. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe detalii tehnice, le puteți găsi aici.

Iar fântânile sunt doar o categorie pe acel site. De exemplu, tot de acolo puteți lua pitici de grădină, tot așa o sumedenie de variante, foarte frumoase, grătare și cuptoare pentru grădină (nice!) sau diferite modele de piatră pentru pavaje, de exemplu din ardezie personalizată ori travertin. Evident, nu vă pot oferi garanții sau expertize personale în sensul că nu am cumpărat de la ei, dar trebuie să recunosc că site-ul arată impresionant iar exponatele sunt fabuloase.

Fantani Arteziene Fontana Imperio

Iar dacă vă cumpărați o fântână, îi puteți da un nume, asemenea bucureștenilor, care și-au botezat peste 20 de fântâni arteziene cu numele unor personalități. Sau puteți alege nume unui filozof din antichitate, eventual grec. Eu așa aș face.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă