Cât vă costă curățenia?

La postarea anterioară legată de parodiile la iPhone 6, noul telefon al lui Apple, mă gândeam să caut o imagine sau poză amuzantă, în temă, de exemplu cu niște mere. N-am găsit-o, dar am găsit una într-un cu totul alt domeniu. Cel al curățeniei.

Cea mai amuzantă poză văzută de mine în seara asta vine de la un site ce are trecut în profil intretinere si curatenie spatii comerciale, nu neapărat în această ordine de cuvinte.

curățenie

Nu mă întrebați că n-aș putea să vă spun exact de ce am râs la poza asta. Poate pentru că are în prim-plan o blondă ce aduce ușor cu Elena Udrea (într-o perioadă când aceasta candidează la funcția supremă în stat) și care privește înspre cameră, în total constrast cu ceilalți membri ai echipei, care de altfel sunt bărbați (și fac curat). Salopetele viu colorate în roșu fac și ele impresie. În orice caz, poza e perfect ok dar pe mine m-a amuzat.

Dacă mă gândesc bine, firma ar trebui recomandată. Pentru că ce promovează ea? Curățenia la birouri și instituții. Ori știm foarte bine cineva face în mod normal această activitate: angajații. La mai toate firmele, angajatul este cel care șterge, mătură, spală și dă cu mopul. Desigur că activitatea nu este una degradantă dar nu-i chaiar ceea ce ai semnat în fișa postului. Însă e mai ieftin pentru patron așa decât să angajeze o femeie de serviciu.

Bineînțeles, asta este o ocazie pentru ca eu să-mi dau cu părerea pe tema curățeniei. Nu neapărat a celei casnice, pentru că fiind bărbat, trebuie să spun cu modestie că nu sunt expertul numărul unu din casă la așa ceva, lăsând sarcina asta cel mai adesea personalului feminin din apropiere. Dar cel puțin la curățenia din bloc, și mai ales costul ei, pentru că eu o plătesc.

La noi la bloc vine o femeie care ne spală pe jos cam de două ori pe săptămână, din ce-am observat. Sau poate de două ori? Nu știu sigur. Și ne cere 7 lei de apartament, lunar. Nu mă pot plânge, face bec, dar nici nu are mult timp de pierdut. Să zic că îi ia o oră și ceva. La o scară de patru etaje, asta vine cam 100 de lei pe lună (unele blocuri sunt cu 4 apartamente per etaj, altele cu 3, am făcut o medie aproximativă). Deci 100 de lei pentru una sau două zile pe săptămână în care lucrează o oră și ceva. Faceți voi calculul mai departe.

Și îi rămâne timp liber, are program flexibil șamd. Nu beneficiază de reduceri la medicamente, nu-i merge pensia dar nici nu i se cere facultate sau cunoașterea unei limbi străine. Oare să ne reprofilăm? :)

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă