Testarea vitezei la net

Acum aproape toată lumea are internet. Și deseori semnăm contracte în care ni se prezintă anumite cifre cu privire la banda de net de care dispunem, însă care sunt valorile reale? Cum se comportă în viața de zi cu zi conexiunea voastră la net? Aveți senzația că uneori așteptați o veșnicie până să vi se încarca site-ul pe care vreți să intrați, sau până să descărcați complet fișierul dorit? Vreți să vedeți dacă G4 pe care-l aveți la telefon este bun de ceva? Dacă da, poate n-ar strica să faceți un test de viteză.

speedtest

Există mai multe servere care se ocupă cu așa ceva dar de departe cel mai cunoscut și sigur (pentru că am văzut unele și infectate de diverși viruși sau hackeri) este speedtest.net. Intrați pe site, care vă va detecta automat ISP-ul (furnizori de net) și vă va sugera niște servere din anumite localități din țara dvs cu care să faceți testul. Alegeți unul dintre ele și vedeți rezultatele. După aceea, puteți alege altul.

Este natural să aveți viteze diferite pentru servere/orașe/rețele diferite. Luați-o ca etalon pe cea mai mare (ISP-urile nu vă garantează viteza de pe contract, decât dacă vă luați un abonament business). Dacă azi merge mai rău netul iar mâine își revine, atunci este ok. Dar dacă permanent vă merge rău, mult sub limitele pe care vi le-au spus ei... atunci puteți să le dați un telefon. Sau să căutați alți furnizori.

Rezultatele de pe speedtest pot fi trimise și altora (aveți un buton de copiere care vă salvează un link spre imaginea cu rezultatul pe care l-ați obținut) iar site-ul vă va spune și am cât de rapidă este conexiunea dvs comparativ cu media din rețeaua voastră (sau dacă e o conexiune rapidă, lentă etc comparativ cu alte țări). De notat că românii au printre cele mai mari viteze la net.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă