Cum să-ți faci un magazin online simplu

Să zicem că ai o afacere, de exemplu imporți și comercializezi prosoape de calitate. Prosoape, halate, perdele, papuci de baie, lenjerie de pat sau de hotel, din bumbac, din materiale fine. Cu modele elegante, sau personalizate, ca cel care iese de la duș și se învelește cu un astfel de halat să se simtă bine și să-și facă partenerul să râdă. Apropo de asta:

prosop amuzant

Deci ți-ai deschis magazin, ai marfă bună, cum o vinzi? Poți angaja un agent care să-ți caute clienți. Sau poți bate pe la porțile hotelurilor. Vei mai avea și cumpărători locali. Dar hei! ai descoprit internetul. Și te gândești să-ți faci un magazin online. Așa vei avea piață de desfacere în toată țara. Însă problema e că magazinele online pe care le găsești pe net par foarte cumplicate. Utilizatorul care intră pe ele trebuie să se înscrie, să adauge produsele într-un coș de cumpărături, să trimită comanda, să-și valideze mailul... Cineva, la celălalt capăt, trebuie să preia și verifice această comandă.

În primul rând, un astfel de magazin online te costă foarte mult. În al doilea, vei avea nevoie de minim una-două persoane la departamentul vânzări pentru a procesa comenzile electronice. Va trebui să implementezi cumva un sistem informatic prin care să rulezi comenzile. Șamd. Iar pentru un business aflat la început, toate acestea pot fi descurajante și mult prea costisitoare.

Ei bine, faceți cunoștință cu Prosoape Hoteluri! Adică, cu un site pe care poți ajunge căutând de exemplu pres baie. Inițial nu mi-a captat interesul dar apoi am rămas surprins de simplitatea și frumusețea lui. Site-ul are o pagină principală cu un slider sus, trei pagini cu niște informații despre firmă, gama de produse etc, un număr de telefon și două adrese de contact. Atât. Simplitate la maxim. Designul este adaptiv, adică se vede bine de pe orice dispozitiv, incluzând telefoanele mobile.

Iată ce ușor e să-ți faci un magazin! Nu ai nevoie de chestii complicate, ci doar de lucrurile de bază. O prezență online. La fel cum un prosop nu are nevoie decât de un material bun și un model atractiv. Utilizatorul intră, vede produsele și dacă le dorește, te sună. Telefonul e mai sigur decât un mail de Yahoo. Halatul, preșul sau ce comandă i le poți trimite a doua zi, prin curier, cu plata ramburs. Și nu ai nevoie de un angajat suplimentar care să facă lucrurile ăstea, le poți face chiar tu.

Câți bani ai investit în magazinul tău online? Câteva sute de lei pentru acest design simplu dar de efect. Sau dacă știi HTML, se găsesc destule șabloane CSS gratuite pe care doar să le editezi. Un serviciu de hosting, care-i bagatelă. Și ceva bani ca să-ți promovezi magazinul, dar asta oricum trebuie s-o faci în orice situație, așa că o scoatem din calcul.

În concluzie, uneori afacerile de succes sunt asemeni lenjeriilor fine: simple, atrăgătoare și fără să necesite investiții mari.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă