Cum să punem linkuri în comentarii

Ca blogger, te lovești de tot felul de situații. Ca internaut, cu atât mai mult. Articolul de față mi-a fost inspirat de un comentariu pe care mi l-a lăsat Dana (autoare pe SexulSlab) pe un alt blog, la un text despre comerț. Acolo, ea a lăsat un link într-un comentariu, dar pentru că nu l-a scris corect, el a apărut textual și nu sub formă de link.

Să zicem că participați la o discuție pe net și la un moment dat, pentru a vă susține punctul de vedere sau din alte motive, doriți să puneți un link spre o anumită pagină web, astfel încât lumea să poată da click pe el și să ajungă acolo. Pe anumite site-uri, tot ce trebuie să faceți pentru asta este să dați copy/paste la adresa URL a paginii în cauză. În majoritatea cazurilor însă asta nu va funcționa, și în loc să apară un link spre, să zicem, Dependența de telefoane, tot ce veți vedea afișat va fi "http://info.m3d1a.ro/2013/07/dependenta-de-telefoane.html". Și totuși, mai sus cineva tocmai a postat un link pe care se poate da click. Cum puteți face același lucru și dvs?

link

Există unele forumuri sau site-uri care permit postarea de linkuri sau de alte artificii textuale folosind tot felul de scurtăruri (sau shortcodes). De exemplu, este posibil ca linkul dvs să trebuiască încadrat între [link] și [/link], respectiv în cazul nostru [link]http://info.m3d1a.ro/2013/07/dependenta-de-telefoane.html[/link], pentru ca el să apară sub formă de link. Dacă este așa, atunci va exista de regulă o legendă cu note explicative privitoare la aceste coduri/scurtături pe care le puteți utiliza, de cele mai multe ori chiar deasupra ferestrei unde scrieți comentariul. Așadar, înainte de a comenta, uitați-vă cu atenție după astfel de informații.

Dacă nu le găsiți, atunci va trebui să scrieți codul HTML al linkului. Acest cod este destul de simplu dar pentru începători el poate părea complicat. În limbajul HTML, orice link se scrie la modul următor: <a href="adresă">ancoră</a>. Partea cu roșu este fixă și apare la orice link, deci va trebui memorată. Partea cu verde sau adresa este pur și simplu URL-ul paginii linkuite, pe care îl puneți cu copy/paste. Partea cu albastru sau ancora este textul care apare vizibil cititorului și pe care el poate da click. Chiar dacă pare puțin greoaie de memorat, formula de mai sus vă va ajuta uneori și în alte direcții, de exemplu dacă aveți chiar dvs un forum, blog sau alt site, deoarece aceasta este limba universală în care se scriu linkurile pe net.

În concluzie, câteva remarci. Pe majoritatea site-urilor, linkurile din comentarii sunt nofollow, adică Google nu ține cont de ele și nu acordă puncte paginii linkuite (pentru că trebuie să știți că în mod normal, un link prezent în altă parte decât în comentarii ajută site-ul sau pagina web linkuită, făcând-o mai valoroasă în ochii motoarelor de căutare). Mai mult, anumitor autori, moderatori, administratori sau webmasteri s-ar putea să nu le placă postarea de linkuri pe site-urile lor, nici măcar în comentarii. De exemplu, pe blogurile de pe WordPress, dacă scrii două sau mai multe linkuri într-un comentariu, acesta de obicei intră automat la spam și trebuie apoi aprobat de un admin ca să devină vizibil. Așadar, feriți-vă de a face publicitate prin linkuri. Utilizați-le doar acolo unde ele se justifică, în contextul discuției pe care o purtați.

Mult succes!

16 comentarii

Dana Lalici la 15 iulie 2013, 21:34

A, ce imi plac ideile tale!
Am trecut numai sa te salut, revin dimineata sa citesc pe larg.

Dana Lalici la 16 iulie 2013, 07:22

Am incercat sa dau Like la pagina din butonul dreapta sus si nu reusesc. E ceva cu butonul sau e ceva cu mine ? :)

Florin Toma la 16 iulie 2013, 07:43

Am incercam si mi-a reusit, asa ca iti datorez multumiri. Ti le adresez public intr-un mic articol despre pasi in blogging

Cristi la 16 iulie 2013, 09:00

always a pleasure! :)

Cristi la 16 iulie 2013, 09:02

De abia ieri am instalat widgetul, deocamdată nu există pagină a blogului! :) Pe Facebook merge doar butonul ceva mai de jos, acela e contul meu. Mă gândesc că poate o să fac o pagină FB comună blogurilor de pe m3d1a.ro, dacă tot am mai multe.

Cristi la 16 iulie 2013, 09:05

Mulțumesc frumos. Nici nu mă așteptam la un feedback așa rapid, blogul fiind nou. Cum l-ai găsit?

Dana Lalici la 16 iulie 2013, 10:29

Eu l-am gasit :)

Dana Lalici la 16 iulie 2013, 10:30

Iar mai sus e aproape-sotul meu...in numele caruia imi permit sa ma adresez.

Cristi la 16 iulie 2013, 12:47

A...ha! Mi-a trecut un fir de idee prin cap, dar na, cum să întreb... :)

Dana Lalici la 16 iulie 2013, 20:46

Am zis sa iti fac o mica surpriza. E un blog micut, dar aprecierea e mare ;)

Cristi la 16 iulie 2013, 23:58

Mulțumesc! :)

Anonim la 31 august 2013, 08:48

Ce spuneti de acest serviciu?
Publicitate prin SMS.
Firmele platesc pentru publicitate. Un domeniu inca neexploatat in Romania este publicitate prin SMS. Toata lumea are un telefon . Problema este ca oamenii nu doresc sa fie deranjati cu tot felul de oferte si mai ales pe telefon. VivaSMS a gasit rezolvarea la aceasta problema . Vei fi platit pentru fiecare SMS pe care il primesti (pt. deranj) . Si daca te intreseaza sa dezvolti o retea ai de castigat . Primesti bani si pt. SMS-urile pe care le primeste reteaua ta.
Are relevanta acest serviciu. Firmele platesc pentru publicitate. Deci VivaSMS are de unde sa dea cei citiva centi pt. fiecare SMS. Din 100 de persoane daca primesc SMS-uri cu oferte probabil 10 profita si firmele au de castigat. E un serviciu Win-Win-Win Castiga clienti , firmele si VivaSMS.

A sa nu uit link-ul de care aveti nevoie daca doriti pentru inregistrare pe site-ul vivaSMS:
http://www.vivasms.ro/h/f95d351bc2

Cosmin Beele la 27 noiembrie 2013, 23:01

Ok , o sa incerc sa vad daca merge cu ghid de crestere a unei plante

Unknown la 3 noiembrie 2015, 08:36

www.advicesforyourhealth.com

Unknown la 3 noiembrie 2015, 08:37

www.advicesforyourhealth.com

neo la 18 ianuarie 2017, 16:21

https://www.neobux.com/?rh=726163696E67313131

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă