Cum să punem linkuri în comentarii

Ca blogger, te lovești de tot felul de situații. Ca internaut, cu atât mai mult. Articolul de față mi-a fost inspirat de un comentariu pe care mi l-a lăsat Dana (autoare pe SexulSlab) pe un alt blog, la un text despre comerț. Acolo, ea a lăsat un link într-un comentariu, dar pentru că nu l-a scris corect, el a apărut textual și nu sub formă de link.

Să zicem că participați la o discuție pe net și la un moment dat, pentru a vă susține punctul de vedere sau din alte motive, doriți să puneți un link spre o anumită pagină web, astfel încât lumea să poată da click pe el și să ajungă acolo. Pe anumite site-uri, tot ce trebuie să faceți pentru asta este să dați copy/paste la adresa URL a paginii în cauză. În majoritatea cazurilor însă asta nu va funcționa, și în loc să apară un link spre, să zicem, Dependența de telefoane, tot ce veți vedea afișat va fi "http://info.m3d1a.ro/2013/07/dependenta-de-telefoane.html". Și totuși, mai sus cineva tocmai a postat un link pe care se poate da click. Cum puteți face același lucru și dvs?

link

Există unele forumuri sau site-uri care permit postarea de linkuri sau de alte artificii textuale folosind tot felul de scurtăruri (sau shortcodes). De exemplu, este posibil ca linkul dvs să trebuiască încadrat între [link] și [/link], respectiv în cazul nostru [link]http://info.m3d1a.ro/2013/07/dependenta-de-telefoane.html[/link], pentru ca el să apară sub formă de link. Dacă este așa, atunci va exista de regulă o legendă cu note explicative privitoare la aceste coduri/scurtături pe care le puteți utiliza, de cele mai multe ori chiar deasupra ferestrei unde scrieți comentariul. Așadar, înainte de a comenta, uitați-vă cu atenție după astfel de informații.

Dacă nu le găsiți, atunci va trebui să scrieți codul HTML al linkului. Acest cod este destul de simplu dar pentru începători el poate părea complicat. În limbajul HTML, orice link se scrie la modul următor: <a href="adresă">ancoră</a>. Partea cu roșu este fixă și apare la orice link, deci va trebui memorată. Partea cu verde sau adresa este pur și simplu URL-ul paginii linkuite, pe care îl puneți cu copy/paste. Partea cu albastru sau ancora este textul care apare vizibil cititorului și pe care el poate da click. Chiar dacă pare puțin greoaie de memorat, formula de mai sus vă va ajuta uneori și în alte direcții, de exemplu dacă aveți chiar dvs un forum, blog sau alt site, deoarece aceasta este limba universală în care se scriu linkurile pe net.

În concluzie, câteva remarci. Pe majoritatea site-urilor, linkurile din comentarii sunt nofollow, adică Google nu ține cont de ele și nu acordă puncte paginii linkuite (pentru că trebuie să știți că în mod normal, un link prezent în altă parte decât în comentarii ajută site-ul sau pagina web linkuită, făcând-o mai valoroasă în ochii motoarelor de căutare). Mai mult, anumitor autori, moderatori, administratori sau webmasteri s-ar putea să nu le placă postarea de linkuri pe site-urile lor, nici măcar în comentarii. De exemplu, pe blogurile de pe WordPress, dacă scrii două sau mai multe linkuri într-un comentariu, acesta de obicei intră automat la spam și trebuie apoi aprobat de un admin ca să devină vizibil. Așadar, feriți-vă de a face publicitate prin linkuri. Utilizați-le doar acolo unde ele se justifică, în contextul discuției pe care o purtați.

Mult succes!

15 comentarii

Anonim la 15 iulie 2013, 21:34

A, ce imi plac ideile tale!
Am trecut numai sa te salut, revin dimineata sa citesc pe larg.

Anonim la 16 iulie 2013, 07:22

Am incercat sa dau Like la pagina din butonul dreapta sus si nu reusesc. E ceva cu butonul sau e ceva cu mine ? :)

Unknown la 16 iulie 2013, 07:43

Am incercam si mi-a reusit, asa ca iti datorez multumiri. Ti le adresez public intr-un mic articol despre pasi in blogging

Unknown la 16 iulie 2013, 09:00

always a pleasure! :)

Unknown la 16 iulie 2013, 09:02

De abia ieri am instalat widgetul, deocamdată nu există pagină a blogului! :) Pe Facebook merge doar butonul ceva mai de jos, acela e contul meu. Mă gândesc că poate o să fac o pagină FB comună blogurilor de pe m3d1a.ro, dacă tot am mai multe.

Unknown la 16 iulie 2013, 09:05

Mulțumesc frumos. Nici nu mă așteptam la un feedback așa rapid, blogul fiind nou. Cum l-ai găsit?

Anonim la 16 iulie 2013, 10:29

Eu l-am gasit :)

Anonim la 16 iulie 2013, 10:30

Iar mai sus e aproape-sotul meu...in numele caruia imi permit sa ma adresez.

Unknown la 16 iulie 2013, 12:47

A...ha! Mi-a trecut un fir de idee prin cap, dar na, cum să întreb... :)

Anonim la 16 iulie 2013, 20:46

Am zis sa iti fac o mica surpriza. E un blog micut, dar aprecierea e mare ;)

Unknown la 16 iulie 2013, 23:58

Mulțumesc! :)

Anonim la 31 august 2013, 08:48

Ce spuneti de acest serviciu?
Publicitate prin SMS.
Firmele platesc pentru publicitate. Un domeniu inca neexploatat in Romania este publicitate prin SMS. Toata lumea are un telefon . Problema este ca oamenii nu doresc sa fie deranjati cu tot felul de oferte si mai ales pe telefon. VivaSMS a gasit rezolvarea la aceasta problema . Vei fi platit pentru fiecare SMS pe care il primesti (pt. deranj) . Si daca te intreseaza sa dezvolti o retea ai de castigat . Primesti bani si pt. SMS-urile pe care le primeste reteaua ta.
Are relevanta acest serviciu. Firmele platesc pentru publicitate. Deci VivaSMS are de unde sa dea cei citiva centi pt. fiecare SMS. Din 100 de persoane daca primesc SMS-uri cu oferte probabil 10 profita si firmele au de castigat. E un serviciu Win-Win-Win Castiga clienti , firmele si VivaSMS.

A sa nu uit link-ul de care aveti nevoie daca doriti pentru inregistrare pe site-ul vivaSMS:
http://www.vivasms.ro/h/f95d351bc2

Unknown la 27 noiembrie 2013, 23:01

Ok , o sa incerc sa vad daca merge cu ghid de crestere a unei plante

Unknown la 7 iulie 2018, 08:25


Getting a legitimate loan have always been a huge problem To so many clients who have financial needs. The issue of bad credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. TEAM LEADER CREDIT FIRM.has made that difference in the lending industry. TEAM LEADER CREDIT FIRM has been accredited by the lending organization council to give out loans to local and international clients at 3% interest rate . We have been given the privilege to meet your financial needs. The issue of credit shouldn’t stop you from getting the loan that you need.

Our Services Include the Following:-
*Investors Loans
*Debt Consolidation
*Second Mortgage
*Business Loans
*Personal Loans
*International Loans

No social security and no credit check, 100% Guarantee. All you have to do is let us know exactly what you want and we will surely make your dream come true. TEAM LEADER CREDIT FIRM says YES when your banks say NO. Lastly, we fund small scale loan firm, intermediaries, small scale financial institutions for we have unlimited capital. For further details to go about procuring a loan from us: Kindly respond immediately to this email: teamleaderloancompany24@gmail.com

Company Name: TEAM LEADER CREDIT FIRM
Company Email: teamleaderloancompany24@gmail.com
Company NMLS ID: 315276.
Website: http://teamleaderloan.ucoz.site

Motto:Investing For Generations.

kumah james la 7 iulie 2020, 02:54

Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie.

Serviciile noastre includ următoarele: -
* Împrumuturi pentru investitori
*Consolidarea datoriilor
* A doua ipotecă
* Împrumuturi de afaceri
*Imprumuturi personale
* Împrumuturi internaționale

Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME
E-mail companie: midland.credit2@gmail.com
ID companie NMLS: 315276.
Site-ul companiei: midlandcreditonline.com

Motto: Investiția pentru generații.

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă