Browsere cu mușchi

Browserele sunt programele cu care navigăm pe net. De exemplu programul cu care ați intrat pe Geek și citiți aceste rânduri este un browser. Internet Explorer, Mozzila Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, toate sunt browsere. Iar aceste browsere, ca orice altă aplicație sau soft, se mai schimbă cu timpul, se îmbunătățesc. Apar noi versiuni. Ceea ce este absolut normal. Dar de ce au ajuns unele versiuni să aibă numere astronomice, îmi explică cineva?

browsere

Spre exemplu, Firefox a apărut în 2004, atunci a fost versiunea 1 și subversiunile ei. Versiunea 2 a apărut abia în 2005. A urmat versiunea 3 în 2006, versiunea 4 în 2010 și versiunea 5 în 2011. După versiunea 5 încoace, numerele au crescut galopant. Astăzi avem Firefox 22 în timp ce se lucrează deja la versiuni mai mari - până la 30. La Chrome avem versiunea 29 (!!) iar la Opera versiunea 15. Au rămas „normale” Safari, cu versiunea 5, și IE, care oricum se schimbă destul de rar, cam odată cu un nou Windows.

Ce se rezolvă cu aceste numere mari? Dă mai bine, ca la prețuri dar pe dos, pare mai bun dacă îi schimbăm literele sau cifrele? Mai avansat? Ziceți-mi și mie: peste 10 ani, o să avem versiunea 537 la cutare browser? This is insane...


2 comentarii

Unknown la 16 august 2013 la 17:15

O să ajungem să dăm nume la fiecare browser. Sau poate facem alta: fiecare își face propriul browser.

Ethos la 16 august 2013 la 20:38

Nu cred, dar o să ajungem la Firefox ver. 523... :)

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă