Cât de repede se ocupă domeniu cu autoritate pierdut

Poate unii dintre voi aveți bloguri sau site-uri, unele dintre ele cu vechime. Dacă ați cumpărat un domeniu pentru blogul vorstru (de exemplu, blogulmeu.ro în loc de blogulmeu.wordpress.com), atunci știți că acest domeniu trebuie reînnoit (plătit) anual. Ce se întâmplă atunci când uitați să plătiți reînnoirea domeniului? Ei bine, cel mai probabil îl veți pierde foarte repede, el fiind achiziționat de altcineva.

blog

Am un amic care a avut blogul netxplor.ro. Înainte de a fi blog, acesta era site de muzică. De fapt, inițial l-a deschis pentru că pe adresa aceasta avea un hub dc++. Deci vă dați seama ce vechi era domeniul, încă de pe vremea când huburile odc erau în vogă. Avea și ceva statistici bunișoare, Moz Page Authority 26 și Moz Domain Authority 15. În august nu l-a mai plătit. M-am uitat zilele trecute și pe domeniul respectiv există deja un alt site. Deci, în câteva luni cineva l-a și cumpărat.

Din fericire, domeniul pentru blogul meu conectat.eu, pe care de asemenea l-am pierdut, pentru că la un moment dat abandonasem acest blog, nu l-a cumpărat nimeni. Așa că sunt bucuros că l-am putut achiziționa din nou, devansându-l astfel pe Elon Musk la tranzacția anului. E drept, blogul conectat.eu, în care îmi propun să vă țin la curent cu filmele, cu muzica, cu tehnologia, cu ce mai e nou sau interesant sau inedit prin lume etc, nu este la fel de valoros și popular ca Twitter. Dar numele conectat îmi place și deci are valoare sentimentală pentru mine. :)

De fapt, domeniul nu a fost cumpărat tocmai pentru că nu avea DA și PA mari. Dar cu timpul, dacă de data asta o să scriu pe el constant și dacă o să mă ocup mai serios de acest blog, va ajunge și acolo. Cât privește blogurile voastre, dacă vreți să nu le pierdeți adresele, plătiți-vă din timp domeniile.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă