Proiectul Google Moon Shot va debuta la mijlocul lunii

J.J. Abrams, cunoscut pentru realizarea unor filme ca Star Trek și Star Wars: The Force Awakens, își lasă amprenta de iubitor al spațiului pe documentarul Moon Shot, realizat în colaborare cu Google și accesibil în cursul lunii martie pe YouTube.

moonshot


Zilele trecute, Google a postat pe canalul Google Lunar XPRIZE un trailer oficial la documentarul Moon Shoot. Este vorba despre un documentar în care 16 echipe se bat pentru premiul de 30 milioane dolari, pus la bătaie de Google. Ce trebuie să facă? Să construiască un vehicol, rover, cu care să aterizeze pe Lună și să de deplaseze 500 de metri pe suprafața acesteia, înregistrând și filmând experiența.

Lansat în 2007, proiectul se apropie cu pași repezi de final. Serialul, compus din 9 filme, va debuta la 15 martie pe Google Play și două zile mai târziu pe YouTube, unde va putea fi urmărit gratuit. Ideea de la baza lui este să stimuleze dorința de a eplora spațiul și de a rezolva diversele dificultăți pe care această explorare le-ar putea ridica chiar și în oamenii obișnuiți. În general, noi trăim cu impresia că un aparat care să poată filma în spațiu este exclusiv de competența agențiilor de talia NASEI. Totuși, proiectarea unui astfel de aparat se poate face și cu resurse puține, și tocmai asta vrea să demonstreze Google cu Moon Shot. Pentru că echipele ce se bat pentru marele premiu, într-o cursă, am putea spune, desfășurată pe Lună, nu au bugete foarte mari, sunt echipe mici, compuse din oameni simpli, dar care au îndrăznit să viseze.

Google, prin ramura sa X, mai este implicată și în alte proiecte de avangardă, cum ar fi proiectul mașinii ce nu are nevoie de șofer.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă