O poveste despre câini, pisici și alte animale

Se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele. Îmi aduc aminte vag de o poveste veche, pe care am învățat-o în clasa I sau clasa a II-a, cred. Era vorba despre un vânător care locuia izolat de civilizație, undeva într-o zonă de munte. Avea un câine de vânătoare, pe care îl lua cu el ori de câte ori ieșea din casă. Era cel mai bun prieten al lui. Într-o dimineață, câinele a început să se comporte ciudat. A început să latre de nebun. Vânătorul a ieșit afară să vadă ce este, dar afară nu era nimeni. Câinele a început să latre și mai tare, și să-l prindă de hainele de pe el, aproape să-l sfâșie. Vânătorul și-a luat pușca din cui și a ieșit afară. Aproape că i-a curs o lacrimă când a pus pușca la ochi. Dar nu putea să țină un câine turbat. Însă, chiar înainte să apese pe trăgaci, pământul a început să se claitine. Era un cutremur. Casa lui s-a prăbușit. Și dacă ar fi rămas înăuntru, ar fi murit sub bucățile de moloz și lemn căzute peste el.

cățel

Abilitatea animalelor de-a prevesti cutremure sau calamnități este legendară. Pisicile se bucură și ele de diverse reputații (cum ar fi că sunt hoațe! :D). Se spune că sunt capabile să simtă o zonă dureroasă sau cu o anumită afecțiune și să ajute la vindecarea ei. Cineva spunea pe Facebook că a pățit o chestie la un picior, și când a ajuns acasă și s-a pus în pat, pisica lui s-a așezat exact pe zona respectivă de la picior care îl durea, și a început să toarcă. Apoi, cei superstițioși afirmă uneori că pisicile pot alunga duhurile sau spiritele rele. Și, de asemenea, unii chiar consideră că ele sunt capabile să alunge și șoarecii. :) Ceea ce probabil este adevărat în cazul pisicilor de casă sau de curte. Noroc că la bloc nu sunt șobolani!

pisică

Astăzi o să găsiți multe magazine de unde puteți cumpăra hrană pentru cele două animale de companie amintite mai sus: căței și mâțe. Cum ar fi petpal.ro mancare pentru caini și pisici. Dar nu numai! Pe site există și hrană pentru păsări. Cu ocazia asta mi-am amintit că un prieten deține acasă niște papagali. Sunt foarte frumos colorați și te trezesc dimineața pe la 5 așa, dar din păcate ai lui nu imită glasul omenesc. Totuși, am văzut și alte păsări de companie, în posesia unora sau a altora. Și am mai avut, de asemenea, un prieten care într-o vreme avea un acvariu. Deci, am putea trece și peștii în lista acestor animale de companie.

papagal

Dar frații mei, rozătoare? Pentru că după câini, pisici, păsări și pești, site-ul în cauză ne oferă mâncare pentru... șoricei. :) Probabil e mișto să ai un hamster prin casă, nu? Sau există și alți șoareci de rasă? Ceva șobolani din canalizare? Pe bune, nu prea înțeleg de ce ți i-ai putea dori în casă. Afară de cazul că ei constituie felul principal de mâncare pentru cea de-a șasea categorie de pe site: șerpii!

Altfel, oferta din magazin e bogată, iar hrana împărțită pe categorii: pentru câini de diferite vârste și „personalități” (activi, grași, de talie mică, mare etc), uscată, proteică, vegetală, umedă, ba chiar puteți cumpăra haine, jucării sau accesorii.

0 comentarii

Pentru afișarea avatarului, utilizați un cont Google. Nu faceți reclamă: comentariile cu linkuri spre magazine online (inclusiv pe nick) vor fi marcate cu spam. Lucru pe care probabil nu-l doriți, dacă ne gândim că blogul de față e găzduit de Google.

Comentarii

ZeList

Arhivă