Inbox de la Google

Zilele trecute Google a lansat un serviciu nou pentru utilizatorii de GMail, pe care l-a denumit Inbox. Ideea de la baza lui este foarte simplă. La început, căsuța e mail era folosită sporadic, însă cu timpul am ajuns dependenți de ea. În prezent primim zeci de mailuri în fiecare zi, pe diverse teme și conținând diverse informații, cu grade diferite de importanță. Și le primim la pachet, revenindu-ne sarcina de a le tria.

Google Inbox

Google Inbox este un serviciu destinat celor care utilizează GMail, având ca scop fluidizarea și îmbunătățirea modului în care ne parvin informațiile prin mailuri. Din punct de vedere tehnic, este o opțiune pe care o putem activa în contul de GMail, dar ea implică la momentul de față descărcarea unei aplicații pe Android sau instalarea unei extensii pe browserul Google Chrome.

Noul serviciu va încerca să extragă informațiile esențiale și să ni le servească mai ușor. De exemplu, dacă primim un mail pe tema unui zbor cu avionul, detaliile despre ora de plecare, durata zborului, prețul etc vor fi vizibile fără să mai deschidem efectiv mesajul. Mailurile vor fi grupate mai bine și pe mai multe categorii decât există acum în GMail. Categorii ca: Finanțe, Cumpărături, Călătorii, Creație. Vom avea și un calendar, o listă de planificare, posibilitatea de a seta remindere, sau de a amâna lucruri pentru mai târziu, ca să nu fim deranjați. Aceste funcționalități sunt explicate foarte frumos aici. Pe scurt, este vorba de un serviciu de mail îmbunătățit, adaptat omului modern și capabil să-i facă viața mai ușoară.

Momentan Google Inbox este în faza beta, adică de teste. Accesul se face doar pe bază de invitație. Puteți solicita o invitație scriind la inbox (arond) google (punct) com.

Snowden despre protejarea datelor confidențiale pe net

Acum 5 zile, cu ocazia festivalului The New Yorker, Snowden a ieșit public și a vorbit pe internet. Despre o mulțime de lucruri, incluzând securitatea datelor personale și spionajul care se realizează prin intermediul internetului. Întrebările reporterei și răspunsurile lui pot fi urmărite în clipul video de mai jos, având circa o oră și 8 minute.


Câteva lucruri esențiale care se pot reține din acest interviu:
  • Niciodată nu a fost mai ușor să se colecteze date despre noi decât azi. Astăzi urcăm poze cu noi pe Facebook, în cloud, cumpărăm pe net și este foarte ușor să ni se creeze un profil pe baza activității noastre de internauți.
  • Când a dezvăluit programele de supraveghere implementate de NSA, Snowden nu a avut un masterplan, nu s-a gândit foarte mult la ce va face mai departe, ci a fost mai mult o chestiune de responsabilitate, după care și-a zis că ce va fi va fi, sperând la cât mai bine.
  • A rămas în Rusia și pentru că, într-un fel, americanii l-au izolat acolo, anulându-i pașaportul înainte de a decola din acea țară.
  • La momentul actual primește multe donații și colaborează cu diverși experți în IT și tehnologie la crearea unor soluții pentru îmbunătățirea siguranței fiecărui om de pe net.
  • Este sigur că a luat decizia corectă dezvăluind publicului modul în care serviciile americane încalcă pe ascuns libertățile individuale nu doar ale cetățenilor americani, ci și ale tuturor oamenilor de pe glob. Nu regretă decizia luată.
  • Este din nou împreună cu iubita lui, care a venit în Rusia. Deși întâlnirea a fost oarecum de pomină. :)
  • Dacă vrei să te protejezi pe net, cel mai bine este să eviți cărările prea bătătorite și să folosești servicii care pun accent pe protecția și confidențialitatea datelor utilizatorilor. Exemple de site-uri unde datele tale nu sunt în siguranță: Dropbox, Facebook, Google.
Și atunci, ne putem întreba, mai au acceste servicii populare vreo utilitate? Mai are rost să ne facem cont pe Facebook sau să folosim Google pentru căutări? Păi, depinde ce vrem de la ele. Dar, de vreme ce chiar interviul cu Snowden a fost purtat prin Google Hangouts, iar blogul de față, care vi-l prezintă, este găzduit de Google, eu zic că avem și o valoare pozitivă a acestor platforme.

edward snowden

Comentarii

ZeList

Arhivă